Редовни полети до Истанбул и Белград от Варна

Мисия Варна

26-02-2014, 11:21

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

През юни отиване и връщане с турските авиолинии ще е само 79 евро

Редовни полети от и за Истанбул и Белград ще има на варненското летище това лято.Сръбските авиолинии започват с разписанието си още на 30 март и имат амбиции целогодишно да правят по 3 полета до Варна - в понеделник, в сряда и в неделя. Самолетът за Белград ще излита в 4.40 сутринта и ще каца там в 5.40. Така сръбската столица може да се превърне в удобна отправна точка за варненци, които летят за Западна Европа и особено за скандинавските страни. Обратният полет е в същите дни - излитане в 0.20 часа и кацане във Варна в 3.25. От 15 юни до 25 октомври линията Варна-Белград ще се обслужва ежедневно.На 21 май започва още една редовна линия от Варна - до Истанбул (летище Ататюрк).

Това стана ясно днес по време на среща между Дженк Йоджал – директор на авиокомпанията за България, и кмета на Варна Иван Портних. Всеки вторник и неделя ще има директен полет от Варна в 16.20 ч. с кацане в Истанбул в 17.05 ч. В сряда и петък също ще има полет от Варна, но през Констанца (Варна – Констанца 40 мин., техническо спиране 50 мин. и полет Констанца – Истанбул 1 ч. 10 мин.). Излитане от Варна в 14.25 ч. кацане в Истанбул в 17.05 ч.

Обратните полети от Истанбул за Варна са в 12.55 във вторник, сряда, петък и неделя. Турските Авиолинии, които през 2013 г. за трети път бяха избрани за “Най-добра авиокомпания в Европа”, ще летят до Варна с Boeing 737-800 и Airbus 319. За удобство на клиентите се предвижда да бъде открит и офис на авиокомпанията във Варна.

„Turkish Airlines“ е водещ превозвач в Европа, оперираме в над 200 държави, като имаме амбицията да достигнем до 2000 полета на ден. За нас Варна е най-новата ни дестинация, която ще даде шанс на града ви да се превърне в мост към страните от Средния и Далечния изток“, сподели Дженк Йоджал. Той допълни, че компанията ще рекламира безплатно морската столица като нова директна линия не само в Турция, но и във всички държави, в които е позиционирана. Информация за град Варна и за всички големи културни , спортни и други събития на града, ще бъде включена в бордните списания на авиокомпанията.

Според Иван Портних директната авиовръзка между Варна и Истанбул открива нови възможности за бърза и директни пътувания, за развитие на бизнеса и туризма, което е важно не само за града, но и за региона. От летище Ататюрк варненските пътници имат директни полети до 243 дестинации в цял свят. Сред тях Абу Даби, Адис Абеба, Алжир, Алма Ата, Атина, Багдад, Бахрейн, Банкок, Барселона, Баку, Бейрут, Пекин, Бенгази, Билбао, Бишкек, Буенос Айрес, Кейп Таун, Казабланка, Чикаго, Дакар, Делхи, Джибути, Днепропетровск, Донецк, Дубай, Дъблин, Бирмингам, Душанбе, Единбург, Хонг Конг, Хюстън, Ислямабад, Йоханесбург, Джакарта, Карачи, Катманду, Килиманджаро, Куала Лумпур, Лагос, Кувейт, Лисабон, Лос Анжелис, Могадишу, Момбаса, Ню Йорк, Найроби, Осака, Подгорица, Прищина, Сао Паоло, Сеул, Шанхай, Сингапур, Шарм Ел-Шейх, Ташкент, Тбилиси, Техеран, Тел Авив, Торонто, Триполи, Тунис, Вашингтон, всички европейски столици, десетки градове в Западна, Централна и Източна Европа, Балканите и бившия СССР.

Специална промоция пускат за варненци турските авиолинии за старта на линията, която засега е планирана до края на октомври. Двупосочният билет Варна-Истанбул-Варна е на цена от 79 евро с всички такси за периода 21 май – 30 юни.