Пробация за отмъстителен комшия, пукал гуми и трошил камери

Крими

25-02-2014, 16:09

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Нанесъл щети за близо 900 лева

Наказание "пробация" наложи съдът на 40-годишния Д. Борисов, който в нетрезво състояние отмъщавал на комшии, с които бил в конфликтни отношения. 

Историята започва вечерта на 21 май миналата година. Борисов излязъл на паркинга пред блока, в който живеел, като с остър предмет спукал две от гумите на джипа на свой съсед. Действията му били записани от видеоохранителни камери, поставени край входа за защита от злонамерени действия и закупени с лични средства на друг живущ в блока.

Няколко дни по-късно – на 31 май, отново под влияние на алкохола, подсъдимият излязъл пред входа и строшил 3 от поставените камери за видеонаблюдение. След това взел кутия с жълта блажна боя и залял вратата на апартамента на същия свой съсед, чиито гуми спукал 10 дни по-рано. Според назначената по делото експертиза нанесените щети за двамата потърпевши от деянията на Борисов са на обща стойност 887 лева.

Наказанието „пробация” е за срок от 6 месеца при двете задължителни мерки – регистрация по настоящ адрес с периодичност 2 пъти седмично и срещи с пробационен служител. Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок.