Есемеси борят фирмените измами

Парите

25-02-2014, 11:55

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Оповестяват със съобщение за настъпила входяща регистрация за търговец

Възможности за предотвратяване на измами по отношение на вписванията в Търговския регистър, предоставят от Агенцията по вписванията. Предлаганата услуга е : “SMS оповестяване за настъпила входяща регистрация за търговец в информационната система. Срещу такса от 6 лева с ДДС към всички мобилни оператори абонатът има право да получи 500 кратки съобщения, валидни за период от 2 години.

Всеки потребител може да извърши регистрация на гише в службите по регистрация на Агенция по вписванията или да попълни електронната форма за регистрация на адрес: sms.brra.bg.

След активиране на услугата потребителят получава веднага известия за постъпили входящи регистрации по партидите на търговци, чиито ЕИК е посочил при регистрацията(не повече от 10 ЕИК номера). Уведомителните съобщения съдържат информация за подателя на съобщението, ЕИК на търговец и входящ номер на постъпилата в Търговския регистър регистрация.

Агенцията унищожава събраните лични данни на потребител при заличаване на регистрацията му или след изтичане на срока за съхранение, определен от вътрешните правила за предоставяне на услугата. Подробности за предоставяната услуга може да получите тук >>