Снегът дойде отново, но за малко

Животът

24-02-2014, 17:04

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Следващите дни - мрачно, но топло (или топло, но мрачно) за сезона

Снегът, който прехвърча в момента, този път няма да изненада никого, защото се очаква преваляванията да спрат още тази нощ (хайде за всеки случай - утре през деня). Дори и тези от дъжд. Температурите се въртят около нулата и това няма да причини особени проблеми. Читатели ни изпратиха снимка от район "Изгрев", където всичко е побеляло, но до утре следобед се очаква останалите цветове да избият отново. Жителите на ниските райони няма да могат да се зарадват на гледката от снимката. Не се очакват заледявания, а за навявания и дума не може да става.

Следващите дни се очакват температури под и най-вече над нулата, като в началото на март може да достигнат 10-15 градуса. Зимата засега се срамува да покаже какво може, но и пролетта е още далеч. Морският вятър няма да успее да издуха облаците и слънцето ще се показва малко и за кратко. Собствениците на кучета няма да имат причини в близките дни да казват "Навън е кучешки студ" и ще могат спокойно да си разхождат любимците, без да оставят цветни следи в снега.

В общи линии пролетта не е дошла, но и зимата се скатава, така че снегът, който прехвърча в момента не трябва да притеснява никого. Дори и кметовете на райони.