Разстреляха адвоката измамил капитан Собаджиев

5 куршума са "възмездили" измамника на варненския капитан

Адвокатът, измамил капитан Собаджиев е бил показно разстрелян, съобщи БЛИЦ.  На новината, отразена в панамската преса, попаднал Анатоли Маджаров - един от приятелите и защитници на заточения в "Ла Хоя" българин.

Варненският капитан беше арестуван на 28 март 2011 в Кристобал, Панама, по обвинение, че на кораба, командван от него, са намерени 169 кг кокаин. Оттогава той лежи без присъдата в панамския затвор, а делото му е вече три пъти отлагано.

"Научихме, че в събота е бил застрелян Цезар Гуардиа -първият адвокат на капитана, който го измами с 33000 долара и от където до голяма степен тръгнаха проблемите", пише Маджаров в групата във "Фейсбук" "Свобода за капитан Собаджиев".

Гуардиа е бил вечерта в панамското село Санта Рита Ла Чочера, където е бил на шампионат по конна езда, пише midiario.com. След приключване на турнира той тъкмо си тръгвал, когато изневиделица изскочил млад мъж, насочил срещу него оръжие и започнал да стреля. Поне 5 куршума отнесъл адвокатът, сочат показанията а очевидци.

"Не ме оставяйте да умра!", стенел Гурадиа, обяснили още те, но минути след това се сринал на земята. На мястото веднага дошли медици, които го транспортирали към местната болница. Още по пътя обаче адвокатът издъхнал. Разследващите издирват убиеца на Гуардиа, като според свидетелите, дали описанието му, е твърде възможно той да е непълнолетен.

Като адвокат Цезар Гуардиа е известен с редицата си машинации, както и това, че през 2001 г. е бил разследван и арестуван за подправяне на подписите на прокурор и на агент на "ДЕА".

"Когато се опитахме да му търсим отговорност за това, че измами и капитан Собаджиев, стана ясно, че срещу него вече имаше заведени няколко иска за същото престъпление, блокирани са му сметките и т.н. Така че се оказахме много назад на опашката и беше безсмислено да се предприемат някакви легални действия, поне преди да приключи делото на Собата", пише още Маджаров в групата за подкрепа на българския морски капитан.

И добавя, че преди няколко дни пък в затвора се е озовал един друг местен играч, който също се опитал да излъже капитана, но на него не му се получило. "Така че максимата “Бог забавя, но не забравя" се потвърди отново с пълна сила и възмездието започна да застига всички, злоупотребили с нещастието на нашия приятел”, пише още Анатоли Маджаров.

Всеки момент капитан Светлозар Собаджиев очаква оповестяването на взетото вече съдебно решение по случая със заловения на ръководения от него краб "Маас Трейдър" кокаин. 30-дневният законов срок отдавна мина, като в момента се изчаква обнародването на решението.