Сензацията е факт: Черно море загуби от Пирин (ГД)

Сашо Александров с автогол

Отборът на Черно море допусна нелепа загуба от Пирин (Гоце Делчев), в първата среща от 24-ия кръг на "А" група. Моряците отстъпиха с минималното 0:1 на градския стадион в Гоце Делчев, а единственото попадение в мача бе дело на Сашо Александров, който си отбеляза автогол в 69-ата минута. 

Първото полувреме започна равностойно без чисти положения пред двете врати. В 21-ата минута Бергонси пробва далечен изстрел, който мина над вратата на домакините. Малко след това и халфът на домакините Васко Панайотов опита своя късмет, но не намери целта. В 31-ата минута Котев бе много близо до гол, но ударът му с глава мина на сантиметри над напречната греда.

Гонзо се опита да раздвижи играта на своя отбор и на полувремето замени Бергонси с Бекир Расим. В 62-ата минута 17-годишният Александър Попов се появи в игра и замени Даниел Георгиев, като това бе дебютен мач за юношата на Черно море. В култовата 69-ата минута това даде своя резултат. Витанов напредна от дясно по атаката на "Пирин" и центрира в наказателното поле към Панайотов. Последният се хвърли самоотвержено, но не можа да играе с топката, а в опита си да изчисти Александър Александров вкара топката в собствената си врата и резултат бе открит 1:0 за "Пирин". След гола играта значително се изнерви. На терена следваха мнозина разправии между футболистите на двата състава. Шест минути преди края варненци имаха възможност да изравнят. Божилов проби отляво и подаде към Бакари, чийто удар се отклони в тялото на играч на домакините и излезе в аут. До края на 90-те минути мачът се доиграваше и завърши с победа за домакините с 1:0.

В следващия кръг Черно море приема Литекс и ще търси победа, за да си гарантира място в седмицата и на теория. Мачът е на 1 март (събота) от 14 часа на стадион „Тича”.

СТАТИСТИКА

Пирин (ГД) – Черно море 1:0

Голмайстор: 1:0 С. Александров (69 - а.г.)

Пирин: Абдиков, Катунчев, Гуцев, Башов (80 – Хазуров), Витанов, Лапантов, Панайотов (88- Карапетров), Ибраим, Маркес (90 – Грозданов), Близнаков, Газиев

Черно море: Китанов, С. Александров, Котев, Атанасов, Венков, Бергонси (46 - Расим), Георгиев (62 – Попов), Паланков (78 – Ат. Петров), Коконов, Божилов, Бакари

Жълти картони: Витанов, Башов, Гуцев (Пирин); Паланков, Венков (Черно море)

Съдия: Станислав Тодоров (Шумен)

Стадион: "Градски", Гоце Делчев