Бюрото по труда намира работа по Фейсбук

Парите

20-02-2014, 16:18

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Служители на Агенцията по заетостта ще дават съвети онлайн

Агенцията по заетостта си направи профил във Фейсбук "Работа за мен", пише "Труд". Идеята на инициативата е студенти, учещи в чужбина, да могат да участват в чатове със служители на агенцията, в които да се информират за възможностите за работа у нас.

Освен това служителите поемат ангажимента да отговарят на всички запитвания на студентите в рамките на няколко дни. Шефът на агенцията Асен Ангелов обеща, че лично ще участва в организирани чат-срещи, в които да отговаря на въпроси за намирането на работа в България.

По последни данни безработните младежи до 24 години у нас са над 35 000, каза Ангелов. Само през януари в бюрата по труда са се регистрирали над 6000 млади. Според Ангелов през последните месеци броят им се увеличава заради повишения интерес към програмите за субсидирана заетост и обучения.

Ангелов добави, че не е притеснен от ръстта на безработицата, който бил с "ниски темпове". Преди дни Агенцията по заетостта съобщи, че в бюрата по труда са се записали над 400 000 души, което е рекорд от началото на кризата.

Около 100 български студенти в чужбина са изпратили CV-та в Агенцията по заетостта с цел да намерят работа у нас.

Досега най-много автобиографии са изпратили младежи от Великобритания и Германия, които учат основно икономика, финанси и информационни технологии.

Автобиографиите се пращат на имейл [email protected]. Документите пристигат при служителите в бюрата по труда, които пък ще се свързват с работодателите. CV-та могат да подават и младежи, които са завършили в чужбина и са се върнали в България.