Държавата "отсвири" събранието във ВиК

Новините

19-02-2014, 11:04

Снимка:

n/a

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Само общините Варна, Провадия и Суворово изпратиха свои представители

Държавата не изпрати свой представител на Общото събрание на „ВиК”-Варна, свикано от самата нея като мажоритарен собственик на дружеството. Насроченото за днес общо събрание на акционерите трябваше да бъде трети опит за смяна на директора на дружеството-Валентин Вълканов. Вече два пъти общото събрание чрез гласовете на държавата махаше Вълканов от поста му и назначаваше на мястото му харесания от БСП Пламен Стоянов. Заради обжалване на рашенията в съда от страна на общините-акционери във ВиК, Вълканов успя да запази поста си. На събранието днес присъстваха единствено представители на общините Варна, Суворово и Провадия, които представляват общо 39% от капитала на дружеството. Никой от участниците не беше уведомен за отсъствието на мажоритарния собственик, което направи невъзможно провеждането на събранието. Отсъстваха и представители на останалите общини-акционери- Девня, Ветрино, Аврен, Бяла, Вълчи дол и Аксаково. Те обаче не присъстваха и на последните две събрания за смяна на директора, а и участието им не е решаващо за кворума.

Държавата може да свика ново събрание веднага, като единствено трябва да спази изискването за 7-дневен срок за известяване.

Новината за провалената смяна на директора бе посрещната с аплодисменти от служители на ВиК, които бяха наобиколили сградата на дружеството.