Кърпят дупки, подменят ВиК мрежата по бул. "Цар Освободител" (+)

Мисия Варна

17-02-2014, 16:30

Снимка:

© Varnautre.bg/Архив

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Пред финал е и обновяването на ул. "Брегалница"

Подмяна на ВиК мрежата по бул. "Цар Освободител" започна днес. Обновяването на подземната инфраструктура предхожда цялостния ремонт на булеварда, предвиден в новия бюджет. За целта са заложени около 2,6 млн. лв. - за участъка от бул. "Княз Борис I" до ул. "Отец Паисий".

От 19.02.2014 /сряда/, по участъци ще бъде въведена временна организация на движението.
Първият участък, по който ще се изпълняват строително-монтажните работи е между бул.”Княз Борис I” и бул.”Осми Приморски полк”, като ще бъде затворено за преминаване лявото платно /от страната на Младежки дом/. Движението ще бъде насочено за двупосочно разминаване в дясното платно на участъка. За маршрутите на градския транспорт няма да има промяна, спирките ще се обслужват.

След ремонта на бул. "Владислав" и "Сливница" пред финал е и обновяването на ул. "Брегалница". В момента улицата все още е на биндер, предстои окончателно полагане на последния слой асфалт. 

От днес започна и ремонт на дупките в пътната настилка, отворени след снега. По списъци, изготвени от районните администрации, е направен график за работа, като максималния срок за приключване на ремонтите е месец. Ще бъдат обработени най-тежките участъци, с дълбоки ями, които възпрепятстват нормалното движение на МПС-та. Подадените терени, нуждаещи се от спешен ремонт, са с обща площ 1960 кв.м. на стойност около 114 109 лв. В цената влиза почистване, полагане на изравнителни пласт и на два слоя асфалт.
Заявките по райони са:
"Младост" - 650 кв.м. (фирма-изпълнител ДЗЗД "Варнастрой 2012")
"Приморски" ще бъдат ремонтирани 370 кв.м. ("Хидрострой" АД)
"Аспарухово" – 360 кв.м. (ДЗЗД" Зебра-Варна")
"Владислав Варненчик" – 350 кв.м.( "Инжстройинженеринг" ЕООД )
"Одесос" – 230 кв.м.( ДЗЗД"Обединение АБ Варна")
Контрол върху качеството на изпълнение ще осъществяват представители на ОП "Инвестиционна политика" и районните администрации.