17 сватби и 8 развода на Свети Валентин във Варна

Животът

14-02-2014, 13:38

Снимка:

архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Половината от разводите са по взаимно съгласие

17 влюбени двойки във Варна ще си кажат заветното "Да" навръх деня на влюбените. Това съобщи Весела Великова, шеф на отдел "Радостна дейност" в обредния дом на морската столица, предаде Дарик Варна.

Ще се венчаят само млади семейства, като изнесени бракове няма да има. Само един от ритуалите ще е с битови елементи, отбеляза брачният специалист.

Първата брачна церемония ще започне в 8,45. Сватби ще има на всеки 15 минути, за да успеят длъжностните лица да оженят всички желаещи до обяд, каквото е изискването за петък в Ритуална зала.

Броят на сватбите навръх Свети Валентин тази година е по-голям от миналата, когато бяха 14. Двойките, които ще се оженят днес, не са споделяли, че търсят допълнителна символика в датата - 14.02.2014 г., коментира Великова.

Освен любовни церемонии, навръх Свети Валентин във Варна се очакват и раздели. Днес в Районния съд ще се гледат 8 бракоразводни дела. Справка в насрочените граждански дела показва още, че половината от разводите са по взаимно съгласие.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен