Шест фирми в битка за ПУП-а на Морската

Животът

14-02-2014, 00:44

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Само една е от Варна, останалите - от София

"Ерта Консулт" ЕООД София, "Фрибул" ООД Варна, "Национален център за териториално развитие" ЕАД София, Консорциум "Кадастър Консулт" ДЗЗД София, "Иво Петров - Архитекти" ООД София, "Агора 66" ООД София са фирмите, които са подали оферти по обществената поръчка с предмет: „Изработване на Подробен устройствен план-План за регулация и застрояване за парк за широко обществено ползване, предназначен за трайно задоволяване на обществени потребности от общинско значение, включително задание и опорен план за изготвяне на подробния устройствен план”, научи varna.utre.bg.

В заданието за проектиране и опорния план трябва да се обосноват изискванията към изработването на Подробен устройствен план – План за регулация и застрояване (ПУП-ПРЗ) за парк за широко обществено ползване, териториалния обхват на ПУП-ПРЗ, сроковете и етапите за неговото изработване, да се определят основанието, съдържанието и изискванията за изработването на ПУП-ПРЗ, както и необходимите процедури и етапи за обществени обсъждания, проектиране, съгласуване, обявяване и одобряване на ПУП-ПРЗ.

Готовото задание трябва да се съгласува с Министерство на културата при условията и реда на Закона за културното наследство и с Министерството на околната среда и водите за определяне на приложимите процедури по реда на Закона за опазване на околната среда и Закона за биологичното разнообразие.

След приемане на изработеното задание от Общински съвет Варна следва да се изработи проект на ПУП-ПРЗ за парк за широко обществено ползване, предназначен за трайно задоволяване на обществени потребности.

Опорният план на заданието обхваща площ в размер на 148 ха, на територията на община Варна, заключена между басейн „Приморски“, бул. „Приморски“, бул. „Цар Освободител“, бул. „Княз Борис I“, пътя Варна-к.к. „Златни пясъци“, ПИ 2566.175; ПИ 2566.177; ПИ 2566.182; ПИ 2566.158; ПИ 2566.6518, море, короната на крайбрежния скат, стигащ до басейн „Приморски“.

Заданието трябва да отговаря на действащия за община Варна Общ устройствен план (ОУП), ПНП на ОУП и СПН към ОУП, както и на проекта за „Интегриран план за градско възстановяване и развитие-гр. Варна“ и проекта за Общински план за развитие на Община варна за 2014-2020г. То трябва да е в синхрон със серия от решения на Общинския за съгласуване на Окончателния проект на ОУП и ПС-КТС за територията на община Варна, Правила и нормативи за прилагане на ОУП.

Прогнозната стойност на поръчката е в размер до 115 833,33 лв. без ДДС (до 34 750 лв. без включен ДДС за изготвяне на задание и до 81 083.33 лв. без включен ДДС за изготвяне на ПУП-ПРЗ).

Срокът за изготвяне на заданието е до 60 календарни дни от датата на възлагането, а за проекта на ПУП-ПРЗ - до 120 календарни дни.

В документите на обществената поръчка се посочва още, че с оглед предмета на поръчката, включващ минимум: План за регулация и застрояване, План за регулация на улиците и поземлените имоти, План-схема за вертикално планиране, План-схема на инженерно-геоложките и хидрогеоложките условия на територията, План-схема на водоснабдяването и канализацията, План схема за електроснабдяването, План-схема за газоснабдяване, План-схема на озеленяването и План-схема на транспортните комуникации участниците следва да разполагат с екип от архитект, ландшафтен архитект, инженер геодезист, инженер ВиК, инженер телекомуникации, инженер газоснабдяване, електроинженер, траспортен инженер.

Критерият за оценка на офертите е най-ниска цена.

Първото заседание на комисията по избор на изпълнител беше насрочено за 17.01.2014г. На него станаха ясни участниците в обществената поръчка. В момента тече срок, в който те трябва да отстранят посочени от комисията пропуски в документите. Комисията трябва да съобщи избрания проектант до 17 юни - 5 месеца от датата на първото заседание на Комисията.