Жандармерията пипна издирван от Австрия

Крими

12-02-2014, 07:12

Снимка:

в. Стандарт

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Варненската жандармерия потегли към Силистра

24-годишният автоджамбазин се криел в дома на майка си в Малорад

В първия ден на операцията за борба с битовата престъпност по селата апашите, от които пропищяха хората в Малорад, се изпокрили в миши дупки. В циганската махала пък било толкова спокойно, че да се чуди човек там ли всъщност са злодеите, които тормозят денонощно местните. Такива са впечатленията на шефа на областната дирекция на МВР във Враца комисар Иван Киролов, който призна, че лично следи изкъсо какво се случва в селото.

24-годишният врачанин Васил Василев, замесен в кражби на скъпи коли, който е издирван от австрийските служби, пък намерил да се скрие тъкмо в Малорад. И паднал в капана. Жандармеристите го открили в дома на майка му. Срещу него се води наказателно производство в страната на Моцарт. По време на акцията в района на Бяла Слатина са задържани още двама души, които били обявени за национално издирване, съобщи още Кирилов.

"Наистина хората в селото изкараха най-сетне една спокойна нощ", разкри кметът на Малорад Петър Гарвански. Не че са престанали да се залостват и да се вслушват в лая на кучетата, но поне не са си легнали с брадвите до леглата. Местният управник обаче вече си мисли какво ще стане, когато жандармерията си иде. "Сигурно като миналия път, когато полицията остана в селото един месец, а след това само за седмица станаха 20 кражби", тормози се Гарвански. Според него за крадците просто трябва да има възмездие. Така, като хванат някой от тях и го вкарат в затвора, другите ще се стреснат. А не както един от най-активните местни апаши. В последните 10 г. него непрекъснато го наказват само с пробация, защото има 5 деца.

И единственото му задължение е да се подписва в кметството всеки ден. Но даже вчера, въпреки че в селото има жандармерия, той врътнал подписи за 3 дни напред и, докато служителката се осъзнала, вече бил изчезнал. Кметът има и друг дерт. От неделя бди над 23 кг мръвки, които са му оставени на отговорно пазене. Те са били иззети от полицията и експерти от Агенцията по безопасност на храните от негов съселянин, който заклал прасе и овца и е хванат да продава месото. А на кмета му била поставена задачата да намери телефона на екарисажа в Шумен, за да дойдат оттам и да вземат пържолите за унищожаване. "И това свърших, чакам ги утре да дойдат и да ме отърват от отговорното пазене", вдига ръце Гарвански.