В Ню Йорк проведоха операция "Angry birds"

Животът

10-02-2014, 14:20

Снимка:

n/a

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Полицията е арестувала девет души за бой между петли

При операцията с кодовото име "Ängry birds" в Ню Йорк, са били арестувани 9 души и спасени близо 3000 птици. Полицията е разбила една от най-големите мрежи за бой с петли в САЩ. По време на провеждането на "турнир" са спасени 65 птици, а други 50 са отървани, докато са си чакали реда в зоомагазин. Освен това е била претърсена и 90 акрова ферма, където са били открити още близо 3000 птици, отглеждани със същата цел.

Пернатите са настанени временно в американско дружество за предотвратяване на жестокостта към животните. Боят с петли е оскърбителна и варварска практика, която не трябва да бъде допускана е заявил директорът на фондацията.

На петлите са били прикрепяни железни шипове за по-големи наранявания. Боевете се провеждали в сутерена на зоомагазина срещу такса. Използването на петли за подобни "съмнителни" удоволствия е забранено във всичките 50 щата, а арестуваните ги грози глоба до 25000 долара и затвор до 4 години. Освен всичко това на собственика на зоомагазина е наложена и глоба от 10 000 долара за незаконна продажба на алкохол.