Астери триумфира в държавното първенство на Спортпалас

Спорт

10-02-2014, 13:23

Снимка:

bgswim.info

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Клубът по плувни спортове взе две отборни купи

През уикенда на 25-ровия басейн в Спортпалас се проведе Държавно лично отборно първенство по плуване “Весел делфин“ за 11-годишни. Клуб по плувни спортове „Астери“ триумфира, като спечели първо място в отборното класиране при момчета и момичета, както и първо място в отборното класиране при момичета. В индивидуалното класиране и щафети състезателите от Астери спечелиха 20 медала:

Калина Николаева 2004г – 3 златни медала и 4 сребърни
Василики Кадоглу 2003г – 7 златни медала
Маноела Николова 2003г – 2 златни медала и 1 бронзов
Габриела Тимнева 2003г – 2 златни медала и 1 сребърен

Василики Кадоглу успя да подобри 3 национални рекорда в дисциплините: 200м свободен стил, 100м съчетано плуване и 200м съчетано плуване. Два от рекордите на 200м свободен стил и 100м съчетано принадлежаха на сестрата на Василики – Георгия Кадоглу. Същите са покрити нормативи за националния отбор.

Звездичките на Астери поднесоха най–хубавия подарък за предстоящия рожден ден на клуба, като подобриха своите постижения, плуваха блестящо, спечелиха много медали и станаха първи в България отборно, и получиха две златни купи. От Астери благодариха на Васил Гинев, Александър Димитров, Алекс Пейков, Константин Христов, Иван Ганев, Християн Кърков, Георги Коцев, Василики Кадоглу, Габриела Тимнева, Маноела Николова, Калина Николаева, Анастасия Христова, Неделина Димова, Габриела Зафирова, за представянето в държавното първенство.

За първият рожден ден на Астери, който ще се проведе на 16 февруари, ще има парти с много подаръци, томбола и изненади.Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)