Потъна корабът, аварирал край Дуранкулак

Животът

08-02-2014, 18:02

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Спасиха 11 души от потъващ кораб край Дуранкулак

Elland е потънал около 16:30 часа на 78 мили от границата и от брега

Kорабът Elland, който тази сутрин аварира край Дуранкулак е потънал. Плавателният съд е бил натоварен с дървен материал. На този етап няма данни за разлив на мазут, тъй като корабът е на дизелово гориво. Превозваният дървен материал обаче се е разпилял в морето. Това разказа шефът на "Морска администрация" Георги Цветков във Варна. 

Elland е потънал около 16:30 часа на 7-8 мили от границата и от брега. Една от вероятните причини за потъването е неправилното разположение на товара върху палубата. Предполага се и че техническoто състояние на плавателния съд не е било добро. Предстои разследване. Корабът е собствени на турска компания. Турски граждани и са капитанът и старши помощникът. Elland е пренасял стока от Констанца от Румъния за Турция.

В  6 часа тази сутрин в спасителния център в Констанца получи подаден за бедстващ кораб. Сигналът е предаден на турски кораб, намиращ се в района. 11-членният екипаж на авариралия съд е прехвърлен на борда на турския кораб.

Единадесетте моряци пристигнаха във Варна със спасителния катер на "Морска администрация", който акостира на Морска гара около 18 часа. Единствено капитанът на кораба е останал на влекача, който е бил изпратен сутринта да помага на потъващия съд.