Черно море приключи контролите в Турция със загуба

Спорт

08-02-2014, 16:49

Снимка:

Varnautre.bg/АРХИВ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

ВИДЕО: Моряците паднаха с 0:1 от Крайова

Черно море загуби с минималното 0:1 от лидера в класирането на втора Лига в Румъния Крайова, в последната си контролна среща от лагера в турския курорт Алания. Така моряците на Георги Иванов записаха три победи, равенство и загуба в петте си контроли на турска земя.

В днешната проверка Гонзо започна с Георги Китанов на вратата, пред него в центъра на отбраната си партнираха Кирил Котев и Живко Атанасов. На двата бека бяха Стефан Станчев и Мишо Венков, а по крилата оперираха Сашо Александров и Иван Коконов. В средата на терена пък започнаха Тодор Паланков и Дани Георгиев, на върха на атаката бе Бакари, а зад него Георги Божилов връзваше играта.

Срещата започна със здрава битка по целия терен, като в началните минути тима на Крайова имаше по-чисти положения. Румънците удариха греда след пряксвободен удар, а за моряците пропуски направиха Бакари и Александров. В 28-ата минута Китанов спаси сигурен гол, след много опасна контраатака на северните ни съседи. Малко след това отново стражът на Черно море се намеси страхотно и запази вратата си чиста. В заключителните минути на първото полувреме Бакари стреля с глава, но в страни от вратата.

В началото на втората част Варга откри резултата в полза на румънците, след като изпълни отлично пряксвободен удар. В 53-ата минута Венков стреля силно, но защитник на Крайова успя да избие топката от голлинията.

Утре моряците ще отпътуват за Варна, а на 14 февруари ще изиграят последната си контрола от зимната подготовка с Добруджа, преди която ще е и официалното представяне на отбора за пролетта.

Съставът на Черно море: Георги Китанов, Стефан Станчев (65 - Мартин Костадинов), Мишо Венков, Кирил Котев (80 – Александър Попов), Живко Атанасов, Тодор Паланков, Сашо Александров, Дани Георгиев (52 - Еденилсон Бергонси), Георги Божилов, Бакари, Иван Коконов (80 – Бекир Расим).