Двама кандидати за ръководител на Апелативен съд, самооцениха се

Животът

05-02-2014, 17:18

Снимка:

© Varnautre.bg/Архив

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Любопитна част от профилите представлява секция "Анкетен лист за самооценка", в която съдиите дават отговори на въпроси за тяхната работа

Висшият съдебен съвет ще гласува утре за избор на административен ръководител на Апелативен съд Варна. Кандидати за поста са Ванухи Аракелян - председател на Окръжен съд и и съдията от Апелативен съд Варна – Вилиян Петров.
Фондация "Български институт за правни инициативи" е изготвила профили на двамата. Те съдържат информация за кариерното им израстване, имущественото състояние и обществено положение и могат да бъдат видяни на сайта на проекта "Инициатива за прозрачни съдебни назначения" (тук и тук). Любопитна част от профилите представлява секция "Анкетен лист за самооценка", в която съдиите дават отговори на въпроси за тяхната работа и коментират процеса на съдебната реформа като цяло.
БИПИ има за цел посредством независимо гражданско наблюдение, каквото се осъществява чрез съставянето на обективни и детайлни профили, да бъдат осветлени процедурите, засягащи ръководни назначения в съдебната система.