Съкращават всеки пети в НАП

Новините

05-02-2014, 13:22

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Съкращенията ще засегнат главно секретарки и администратори

20% съкращения в НАП е разпоредил финансовият министър Петър Чобанов, стана ясно на редовното заседание на Министерски съвет.
Средствата от оптимизацията ще бъдат използвани за засилване на контролните функции на агенцията, съобщи bTV. Предвидените съкращения няма да бъдат за сметка на специалисти, а за персонал с по-нисши функции.
Приходите от данъците през януари са по-големи от същия месец миналата година, а дефицитът е по-нисък, заявил министърът на финансите, без да цитира конкретни числа.
Управляващите са критикувани редовно от опозицията, че събирателността на данъци и акцизи е слаба, което било причината за взимането на държавни заеми.
Според Чобанов обаче при нормални обстоятелства актуализация на бюджета не се очаква. "Предварителните резултати за януари показват, че сме събрали повече приходи, отколкото януари 2013 година, дефицитът през януари ще бъде под дефицита, реализиран през януари 2013 година", съобщи той.
„Общото неизпълнение на приходите е под 200 милиона лева и в това число няма грешка", обяви Чобанов. "На неизпълнението на данъчните приходи се отразяват няколко неща. Първо, през 2013 година възстановените средства по отменени неправилно наложени актове от данъчната администрация са в размер на 150 милиона лева, това са актове издадени през предходните години. Следващият фактор, който влияе на неизпълнението на данъчните приходи, са 90 милиона лева лихви за невнесени данъци в срок, които до 2012 година се отчитат като данъчни приходи, но през 2013 година се отчитат като неданъчни приходи", обясни той.Снимка на Деня

Прогноза за времето в Плевен и областта - 5 май