Бойкот в школата на Спартак

Спорт

04-02-2014, 20:51

Снимка:

Varnautre.bg / АРХИВ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Футболисти отказват да тренират вече втори ден

Футболистите от набор 1997 г. в школата на Спартак 1918 отказват да тренират вече втори ден. Това казаха за Varnautre.bg самите играчи. Причината за това тяхно решение е смяната на треньора Свилен Иванов, който бе махнат от новото ръководство на академията на соколите. Припомняме, че Иванов не е подновил лиценза си, заради което бе отстранен.

Шефът ДЮШ Николай Станчев назначи като наставник на един от най-добрите набори при соколите бившия футболист на Спартак Златин Михайлов. Нито един от картотекираните играчи обаче не присъства на тренировъчен процес с новия треньор от началото на седмицата. Това принуди Николай Станчев да извика четирима футболисти, които не са играли през първия полусезон за варненци и нямат картотеки за участие в шампионата в тази възрастова група. С тях Златин Михайлов проведе занимание днес.

Любопитното е, че новият шеф в школата е заплашил футболистите, че ако продължават с тези си действия ще им накъса картотеките и ако се наложи ще закрие техния набор, оплакаха се младите таланти на "соколите". Играчите пожелаха анонимност, тъй като се страхуват от последствия.

"Децата се чувстват обезверени. Може и да греша, но досега не съм чул, в който и да е отбор в цяла България цял набор от големи, мислещи самостоятелно 17-годишни футболисти да бойкотират и да не тренират в знак на протест към действията на новия шеф на школата. Върху това трябва да се замислят хората, които управляват клуба", коментира родител.