Вулкан изригна три пъти

Новините

02-02-2014, 10:49

Снимка:

REUTERS

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

В следствие на изригванията се е образувала 8-километрова колона от пепел над кратера на Тунгурауа

Вулканът Тунгурауа в Еквадор е изригнал три пъти, изхвърляйки пепел и лава. Това предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на информация на Еквадорският геофизичен институт.В събота е имало две умерени изригвания, които са били последвани от трето, което е било с по-голяма мощност.

В следствие на изригванията се е образувала 8-километрова колона от пепел над кратера на вулкана. Той се 135 км югоизточно от столицата Кито. Лавата е достигнала долната част на долината Ачупашал и е блокирала пътя към популярен туристически обект, съобщава "Дарик".

Междувременно броят на загиналите в резултат на изригването на вулкана Синабунг на индонезийския остров Суматра достигна 16 души, предаде радио "Голос России".

Вчера са били открити телата на 14 души в едно от селата западно от вулкана. Спасителните екипи са намерили и трима живи, които са били закарани в болница с изгаряния. По-късно един от тях е починал в реанимацията. Днес спасителите са открили още един загинал в следствие на изригването на вулкана.