Гастрольор влезе и излезе от чужд дом през балкона, отърва решетките

Крими

31-01-2014, 15:14

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Младежът от Монтана се размина с условна

Районен съд – Варна наложи след споразумение в съдебна зала условно наказание на 26-годишен младеж от област Монтана за извършена кражба във Варна. Вечерта на 24 май 2011 г. Т. Тодоров се разхождал в централната част на Варна, когато забелязал отворена балконска врата на 3 етаж от жилищна кооперация. Без особена трудност той успял да се покатери до терасата и през оставената отворена врата да проникне в спалнята на апартамента. По това време собствениците на жилището били на гости. Подсъдимият открил в спалнята преносим компютър със зарядно, златни накити и няколко стари сребърни монети. Той отнел още метално куфарче с лични документи и гаранционни карти, предполагайки, че в него може да се съхраняват пари. Всички вещи подсъдимият поставил в раницата на гърба си и отново през терасата напуснал жилището. Общата стойност на инкриминираното имущество е 2500 лв.

26-год. Тодоров е с чисто съдебно минало. Към момента имуществените щети са възстановени на пострадалото семейство.  Той бе осъден на 6 месеца лишаване от свобода, отложени с 3 години изпитателен срок.              
Също след одобрено споразумение, Районният съд наложи за кражба 6 месеца условно и наказание на 50-годишен мъж. Д. Тодоров призна вината си в това, че на 22 април м.год. в село Приселци, чрез използване на товарен автомобил, извършил кражба на 130 броя оставени без постоянен надзор бетонни колчета. Отнетото имущество е възстановено. Споразуменията са окончателни и влизат в сила веднага.