44 машини чакат снега и леда

Мисия Варна

29-01-2014, 14:53

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Прогнозата сочи, че около 18 часа днес температурата ще започне рязко да пада, очакват се заледявания по улици и булеварди

44 машини са в готовност за работа в тежки зимни условия във връзка с очакваното влошаване на времето. Това стана ясно на заседание, свикано от кмета на Варна Иван Портних, на което присъстваха представители на районните администрации и фирмите, ангажирани със снегопочистването.
След заявка от районните кметове - в “Приморски“ ще работят 10 машини, в “Одесос“ – на 8, в “Младост“ – на 11, във “Владиславово“ – на 8, в “Аспарухово“ – на 7. Осигурено е нужното количество инертни материали.
В момента автобусите на общинската фирма „Градски транспорт“ се движат нормално, възстановена е работата на тролеите по линии 82, 83 и 88. При влошаване на метеорологичната обстановка и замръзване на жиците от дружеството имат готовност да осигурят автобуси, които да поемат пътниците по тролейната мрежа.
104 бездомни хора са настанени в СУПЦ „Анастасия д-р Железкова“, има свободни места.
Прогнозата сочи, че около 18 ч. днес температурата ще започне рязко да пада, очакват се заледявания по улици и булеварди.
По данни на Националния институт по метеорология и хидрология – филиал Варна за денонощието, вятърът ще бъде умерен до силен от север – северозапад, вълнението на морето е 3-4 бала. Максималната температура за Варна - минус 6, минималната - минус 8 градуса.