Рекламираме се с ново лого

Туризъм

29-01-2014, 10:27

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Старият символ, приличащ на яйца на очи, вече няма да се ползва

Ново лого ще рекламира страната ни като част от проекта за национален бранд на България. Старият графичен символ, който трябваше да ни служи за лице пред света, няма да се използва след скандала, който предизвика изображението, оприличено от някои на омлет. За разработване на национален бранд, част от който е и въпросното лого, бяха платени 1,6 млн. лв. по проект, финансиран от Брюксел. Изпълнителите обаче са поели ангажимент след четири срещи със зам.-министъра на туризма Бранимир Ботев да предложат нови варианти за символа, който да ни представя зад граница, съобщи "Стандарт".

Подготвени са и 10 нови изображения, а след като от тях бъде подбрана шорт листа на символите, те ще бъдат представени за обществено обсъждане, обясни Ботев. Зам.-министърът бе категоричен, че вече е взето окончателно решение за преместване на звената от сектор "Туризъм" обратно от Пловдив в София. 

След старото лого, което бе досущ като баница на клечка, новото също не получи добра оценка. Скандалният символ, струващ милиони срещна много критики, не само заради прилика си с яйца на очи, а и заради гарнитурата с розата от логото на столетницата.