Двама дилъри на трева остават да търкат наровете

Крими

28-01-2014, 16:09

Снимка:

ВарнаУтре

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Единият ще се лекува затворен

От Варненският апелативен съд потвърдиха първоначалната присъда "задържане под стража" за Антон Димитров. 33-годишният варненец беше задържан за притежание и разпространение на марихуана и амфетамини.
След като на 15-ти януари изтъргувал близо 50 грама трева и 40 грама амфетамини, бил извършен обиск в дома му. Намерени са били 140 грама трева и близо половин килограм амфетаминови таблетки
С оглед на висящо производство, както и на категорично събрани доказателства, съдът е преценил за правилно и потвърдил решението на по-нисшата инстанция да го остави зад решетките.

В друго свое заседание ВАС остави без уважение жалбата на Христо Смилов. Обвиняемият в съучастие с Андрей А. произвели и съхранявали близо 30 грама амфетамини. Смилов е организирал и престъпна схема по закупуването на медикаменти, нужни му за производството на дрогата. Самият процес пък ставал в наети предварително квартири. Тежестта на деянието и строгостта на закона са мотивирали съда да прецени, че има опасност Смилов да се укрие и да извърши друго престъпление.
След постъпила информация от страна на адвоката на обвиняемия, че наркодилърът е с влошено здраве, съдът е постановил лечението да се извършва в ареста.