Соколите останаха без треньор

Новият шеф Николай Станчев планира среща с всички наставници в школата

Футболистите на Спартак 1918, представящи школата на соколите в Елитната група до 19 г., останаха без треньор, научи Varnautre.bg. През есента отборът бе воден от легендата Румен Димов, който обаче не желае повече да е наставник на 19-годишните. В момента соколите водят подготовка за шампионата в Елитната група под "наблюдението" на треньора на набор 1997 г. Свилен Иванов.

Както вече стана ясно, за нов шеф в академията на Спартак бе назначен Николай Станчев, който обаче не желае да е треньор на най-големите футболисти в школата. Той замени на поста Диян Дончев.

В момента Станчев се оглежда и търси варианти за нов треньор на юношите, като за евентуален наставник е спрягано името на Златин Михайлов. В първия пролетен кръг от първенството в Елитната група до 19 г. Спартак приема тима на Ботев (Пд) на СК Локомотив на 22 февруари от 14 ч.

Стана ясно още, че новият директор на академията Николай Станчев планира в началото на следващата седмица среща с всички треньори. На наставниците ще бъде обяснено за новата методика, по която ще се работи с децата и юношите занапред. В най-скоро време експерт от БФС пък ще изнесе лекция по тази тема. Това е по идея на треньора на представителния тим Атанас Атанасов. Не е изключено да има подмяна и рокади на треньорския колектив.