Местна мошеничка се предаде на германските власти

Крими

21-01-2014, 14:05

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

36-годишната майка на три деца подправила платежни формуляри с имитирани подписи за сумата от над 41 хил. евро

Съгласие за доброволно предаване на властите във Федерална република Германия изрази днес пред Варненския окръжен съд Анета Янчева от село Доброплодно, Варненска област. Тя ще бъде разследвана от компетентните немски власти за мошеничество, свързано с подправяне на платежни инструменти и неправомерно получени парични преводи.

На основание Европейска заповед за арест (ЕЗА), издадена от прокурор при Районен съд Тиргартен ФРГермания, миналата седмица Окръжен съд Варна задържа под стража 36-годишната майка на три непълнолетни деца. В документите, изпратени от германските власти се посочва, че от 24-ти до 30-ти август миналата година Анета е дала в общо 20 случая платежни нареждания на обща сума 41 851 евро по нейна сметка, открита в Постбанк. За тази цел и без да има право тя е използвала подправени платежни формуляри с имитирани подписи на трима германски граждани. Само в 6 от всичките опити измамата не е успяла. В останалите 14 случая Янчева неправомерно е получила паричните преводи. За това престъпление немските закони предвиждат наказание до 10 години лишаване от свобода.

Тази сутрин състав на Варненския апелативен съд потвърди като законосъобразен и обоснован ареста на българката, а в следобедните часове Окръжен съд Варна разгледа искането на компетентните германски власти за предаването на Янчева. Съдът е получил от Германия всички гаранции за справедлив процес, както и уточнението, че ако бъде осъдена във Федералната република Анета Янчева може да изтърпи наказанието си в България. Ако в следващите 3 дни българката не оттегли съгласието си за доброволно предаване, тя ще бъде изпратена в най-скоро време в Германия.