Вратар се разделя със Спартак 1918

Ще продължи кариерата си в Хасково 2009

Стражът Николай Банков приключи със Спартак 1918, научи Varnautre.bg. Вчера футболистът направи последната си тренировка със соколите, като от понеделник ще започне подготовка с втория в класирането в "Б" група Хасково 2009. Банков няма да има проблеми да се раздели с варненския клуб, тъй като на Коритото е със статут на аматьор. Той бе основен страж през първия полусезон в селекцията на Георги Иванов-Геша, но спартаклии така и не му предложиха да подпише професионален договор, и напрактика игра без пари за "соколите" през есента.

Така новият треньор на Спартак 1918 Атанас Атанасов - Орела ще трябва да намери втори вратар, тъй като остава само с един страж в лицето на Петър Денчев.

Разбра се още, че чаканият от Орела нов футболист Николай Ботев вече е във Варна. Той ще направи първа тренировка утре, тъй като днес соколите почиват. Както вече писахме, Ботев идва от лидера в югозападната "В" група Пирин (Благоевград). Той е на 20 години и играе на поста външен халф, както и нападател. Освен за Етрополе Ботев в играл и за юношеския национален отбор до 19 години и има повече от 60 мача в "Б" групата.