Любов Методиева и Борис Луков излизат като солисти в "Травиата" на варненска сцена

Варна Лайф

18-01-2014, 15:37

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Постановката е авторски прочит на Кузман Попов

Операта “Травиата”-най-изпълняваната творба по света на именития италиански оперен майстор Джузепе Верди, ще прозвучи на 22 януари от 18.00 ч. Тази нова постановка на Варненската опера, посветена на 200-годишнината от рождението на композитора е авторски прочит на Кузман Попов, който се изявява като режисьор, сценограф и костюмограф на спектакъла. Премиерата на «Травиата» се състоя в рамките на Опера в Летния театър през юли 2013 година. Както е било през цялата 67-годишна история на Варненската опера, тя отново е основна част от репертоара.

В януарския спектакъл на «Травиата» ще дебютират Любов Методиева и Борис Луков - солисти, точно каквито харесва взискателният оперен свят през XXI век – талантливи, красиви, на възрастта на героите, които пресъздават.

 
Любов Методиева е възпитаничка на НМА "Панчо Владигеров" като ученичка на проф. Жасмин Костова. През 2003 г. усъвършенства вокалната си техника в Българския културен институт „Борис Христов» в Рим при Мирела Паруто. Участва в майсторските класове на оперната дива Райна Кабаиванска и оперните прими Стефка Евстатиева и Юлия Винер, маестро Михаил Ангелов, студентка е в класа по актьорско майсторство на академик Пламен Карталов. Участва в оперни спектакли и концерти в Корея, САЩ, о-в Мартиника, Япония, Италия. Своя професионален дебют на сцената на Софийска опера и балет прави с ролята на Мюзета в "Бохеми" от Дж. Пучини. В Boston Theatre Любов Методиева изпълнява Мюзета в спектакъл с руските оперни звезди Евгени Акимов и Владимир Самсонов. През 2009 г. участва в студиото за млади оперни певци към ДМБЦ ”Стефан Македонски”, също в постановката "Снежанка и седемте джужета'' от Атанас Косев в ролята на Снежанка. През 2005 г. реализира първите си записи с оркестъра на БНР, под диригентската палка на Григор Паликаров. На сцената на Софийска опера и балет се представя блестящо в партиите на Герхилде из оп. "Валкюра", Глас на горска птица из оп. "Зигфрид" и Трета Норна из оп. "Залезът на боговете" в тетралогията "Пръстенът на Нибелунга" от Рихард Вагнер. През 2012 г. успешно изпълнява ролята на Лаурета из оп. "Джани Скики" във Фукуока – Япония и на сцената на Софийска опера и балет. Във френската продукция на операта "Робер Дяволът" от Дж. Майербер пресъздава образа на Алис. През 2011 г. прави дебют в ролята на Княгинята из оп. "Алцек" от Георги Атанасов. Следват партиите на Първа дама и Папагена из оп. "Вълшебната флейта" с дириген Ернест Грийн в Ню Джърси Oпера. Дебютира в ролята на Принцеса Бадр-ал Будур из оп. "Аладин и вълшебната лампа" от Нино Рота на сцената на Софийска опера и балет.