Намериха се родители за изоставените близнаци

Новият дом на бебетата е във варненското село Оборище

Изоставените бебета близнаци от Варна вече имат нов дом и грижа от приемните си родители, съобщи bTV. Двете момчета ще живеят в дома на приемните си родители село Оборище, община Вълчи дол. Десетки читатели от цялата страна се обадиха в редакцията на varna.utre.bg, за да питат как могат да се грижат за близнаците. От Агенцията по социално подпомагане обясниха тогава, че се търси двойка, преминала през обучение за приемни родители. Семейството, което ще се грижи за бебетата, вече има опит в отглеждането на деца. Затова социалните го избрали.

„Семейството се грижи много добре за децата. Вече има 2 осиновени, трето, което декември го взеха, и сега взеха двете близначета", казва Валентина Христова, от Социално подпомагане-Вълчи дол.

„Те са такава радост. Аз още като видях по bTV-то, като ги даваха тези дечица, само се спогледахме с мъжа ми и беше взето ама веднага решението. И седем и половина вдигнах на пожар всички", коментира приемната майка Анифе Мусова.

В дома на семейство Мусови вече има три бебета. „Не, въобще не ми тежи. На мен ми е хубаво и нощем колкото пъти да стана, въобще не ми е трудно", допълва жената.До седмица близнаците ще бъдат вписани в регистъра за осиновяване.