Почерпен варненец ругал полицай, глобиха го за хулиганство

Животът

17-01-2014, 13:50

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

В съда нарушителят се разкая

150 лв глоба отнесе от съда варненец, ругал и обиждал полицай, съобщиха от Районния съд във Варна. Наказанието е административно, тъй като непристойното поведение е нарушение по смисъла на Указа за борба с дребното хулиганство и се наказва с глоба в размер от 100 до 500 лева или със задържане в структурно звено на МВР за срок до 15 денонощия, уточниха от съда.    

 На16 януари т.год. вечерта 36-годишният И.Дончев имал гости в дома си и употребил алкохол. След полунощ, вече на 17 януари т.г., той останал сам, но продължил да се черпи и да пуска силна музика, с което смущавал живущите наоколо. По подаден от граждани сигнал за нарушаване на нощната тишина, полицейски служители отишли в дома му и поискали да представи личните си документи. Мъжът започнал да се държи непристойно като отправял ругатни и обидни изрази спрямо униформените лица и дори посегнал да удари служител, което наложило неговото задържане и отвеждане в сградата на ІІ РУ на МВР.

 Днес нарушителят потвърди в съдебна зала, че под влияние на употребения алкохол се държал неприлично и изрази съжаление за стореното.

Решението на съда подлежи на обжалване в 24-часов срок, като в случай на жалба производството пред  окръжния съд е насрочено за 21 януари т.г. от 13 часа.