Човекът амфибия ще учи децата на здравословен начин на живот

Животът

14-01-2014, 09:47

Снимка:

в-к "Стандарт"

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Вярва в себе си и затова успява в своите начинания

Известният плувец от Сандански Яне Петков, който се прочу и зад граница с уникалното си плуване, ще открие школа за здравословен начин на живот. Тя ще отвори врати в сградата на Трето основно училище "Гоце Делчев" в Петрич. Яне за последно направи рекорд през септември миналата година в Охридското езеро, където плува вързан в чувал. Въпреки това, успя да измине над 2 километра. Още тогава 59-годишният санданчанин се зарече, че ще открие школа, в която да обучава деца и възрастни на здравословен начин на живот.

"Ще обучавам предимно ученици как да живеят природосъобразно, как да свалят ненужните килограми. Ще им разкрия тайните на правилното дишане и хранене, на енергията на мисълта. Сигурно е, че ще станат по-здрави и по-силни. Правилното дишане увеличава паметта, пречиства кръвта", заяви за "Стандарт" Човекът амфибия от Сандански.

Официалното откриване, но което свещеник ще направи водосвет, ще е на 20 януари сутринта в учебното заведение. Петков ще работи заедно с д-р Драгомир Панов, който е магистър по йога и преподава още китайска здравословна гимнастика.

"Двамата ще се трудим в екип, за да сме полезни на малки и големи. Благодарим на директора на училището Цонко Манчев, който е млад и прогресивно мислещ човек. Той ни предостави помещение във физкултурния салон, за което ще плащаме наем", каза още плувецът.
Яне вече мисли за ново предизвикателство, което пак ще е хвърлена ръкавица и към медицината, и към силата на човешкия дух. Вярва в себе си и затова успява в своите начинания.

„Дължа това на енергията прана, която в човешкия организъм се трансформира в жизнена енергия, и на енергията на мисълта", твърди Човекът амфибия.Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)