Апелативният съд не даде ход на мегаделото срещу Славков

Варненският апелативен съд не даде ход на делото срещу престъпната група на бившия общински съветник от ДПС Иван Славков.

Причина за това стана подсъдимият Николай Хаджимихайлов, който не се яви на съдебното заседание поради заболяване, но изрично е декларирал желание лично да участва в процеса. Следващите съдебни заседания са нарочени за 10, 17, 20 и 21 март 2014 година.

Магистратите се произнесоха по многобройните искания на защитата за събиране на доказателства и разпит на свидетели. На 17 март до разпит ще бъдат допуснати исканите от адвокатите защитен свидетел №1, както и журналистката Веселина Томова, За следващите съдебни заседания съдът ще изиска и подробна справка от ДАНС и от варненската полиция във връзка с инструкциите им за работа с доброволни сътрудници, дали Веселин Данов и Светлин Иванов са подавали декларация за такива, били ли са им възлагани разработки и средства за закупуване на оръжия и други предмети.

Втората съдебна инстанция не намира за необходимо да бъдат разпитани Алексей Петров и Ангел Тянков, тъй катоте не биха могли да изнесат служебна информация за своите действия, извършени по служба. Няма да бъдат разпитвани допълнително Веселин Жеков и Красимир Георгиев. На 17 март ще бъде призован дознателят Диян Нанов, както и свидетелите Александър Цанев, Петър Петров, Асен Живков.

В последната от посочените от съда дати - 21 март, ще има възможност за пледоариите на обвинението и на защитата.