Спартак вика футболисти от "В" група за старта на подготовката

След началото на заниманията ще продължи и търсенето на нови попълнения, като в движение ще се попълва групата

Новият треньор на Спартак 1918 Атанас Атанасов-Орела, който все още не е обявен официално за заместник на Георги Иванов-Геша, и председателят на УС на клуба Антон Фажев събират футболисти подвизаващи се във "В" група, с които варненци евентуално да започнат подготовка на 14 януари. Въпреки че първата тренировка е след три дни, на Коритото останаха едва 5 професионални футболисти. Това са Роналд Донев, Беадир Беадиров, Джихат Кямил, Янаки Смирнов и Станислав Желязков. Първите трима обаче едва ли ще тренират, ако не им бъдат изплатени заплатите от миналата година, въпреки че ще са на първото занимание. Освен тях без договори, със статут на аматьори, са вратарят Николай Банков, Славомир Събков, Калоян Иванов и Никола Арнаудов, които също могат да си тръгнат по всяко време без от Спартак да им търсят сметка.

По този повод Орела и Фажев започнаха офанзива по привличането на юноши на Спартак 1918, който през есента играха в аматьорски тимове, за да се съберат поне 15-16 футболисти за старта на зимната подготовка. След началото на заниманията ще продължи и търсенето на нови попълнения, като в движение ще се попълва групата.

На този етап в Спартак официално няма нито едно ново попълнение, въпреки че от лагера на "соколите" разкриха, че са постигнали устни договорки с вратаря Петър Денчев, защитниците Петър Патев и Радо Тодоров, както и с нападателя Владо Мирчев.