Когато краката заместват ръцете

Спортната масажистка Сю Кент е родена с деформация на ръцете, но балетът развил стъпалата й силни и гъвкави

Вродената деформация на англичанката Сю Кент е вследствие на употребата на лекарство против повръщане по време на бремеността на майка й.

Сю се родила с деформирани ръце, но по време на целия си живот мечтаела да попадне на Параолимпийските игри. Вродената аномалия не я сломява и тя никога не е водила затворен начин на живот, оправдавайки се с липсата на нормални ръце. Напротив - демонстрирайки голяма воля, жената е учила балет, тренирала е плуване и обича ските и конната езда.


В интервю тя казва, че точно балетът става причина стъпалата й да станат толкова силни и гъвкави. Семейна с две деца, тя не само не е прехвърлила домашните си задължения, а се сърдела и когато мъжът й опитвал да й помага.

Започнала е да използва краката си за масаж още преди 7 години и оттогава не е спирала да усъвършенства уменията. Разучава пазара, разглеждайки съществуващите техники и след като не намира никой с подобни умения, решава да се впусне в това си начинание.

Понастоящем масажистката е квалифициран терапевт и член на Спортната асоциация за масажи. Тя казва, че винаги предупреждава клиентите си за нетрадиционните методи, но досега няма отказали се. "Пациентите казват, че усещането при моя масаж е много особено - все едно масаж прави една огромна и много силна ръка", разказва Сю Кент.