Циганинът от видеото с питбула: Не е мое (кучето)

Крими

09-01-2014, 20:19

Снимка:

ovarna.bg

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Питбул разкъса бездомно куче, от Общината проверяват има ли чип

Човекът от клипа с разкъсаното бездомно куче в Каменар, не знае чий е насъсканият пес

Видеото, в което питбул разкъсва бездомно куче в с. Каменар, взриви интернет пространството тези дни. Мъжът, заснел боя между двете кучета, попада случайно на ужасяващата сцена как питбул хапе до смърт бездомно куче, а мъж стои до тях и ги гледа. Колите ги заобикалят, но никой не спира да разтърве кучетата. Докато снима, човекът се обажда в полицията, а останалите зяпачи го предупреждават да не се намесва. Друго момиче идва на мястото на инцидента, когато полицията вече дошла.

Мъжът, заснел видеото, отказва да застане пред камерите на журналисти, защото се страхува от саморазправа с ромите от селото. Екип на Нова ТВ откри обаче човека, който се вижда на самия клип по време на кучешкия бой. Той живее само на двадесетина метра от мястото на инцидента. Отрича да е насъскал кучетата, казва, че няма питбул и не знае на кого е кучето. Твърди, че и двете кучета нямат стопанин. Присъствието на телевизионния екип в махалата предизвиква интерес и бързо се събриат защитници на Радослав. Никой от тях не е станал свидетел на инцидента и никой не е виждал такъв питбул в махалата.

По случая е заведена преписка. От Дирекция „Управление на сигурността и контрол на обществения ред" са изискали снетите от полицията данни на собственика на питбула, за да бъде проверено на място дали кучето е регистрирано и има ли поставен чип. След тази проверка ще бъдат определени санкциите, които ще бъдат наложени на собственика на кучето.