Отмениха глобата на Росен Марков

Съдът се произнесе твърдо за "редкия" му протест и отмени глобата

Варненският окръжен съд отмени решението на Районния за глобата на Росен Марков. След като се събу демонстративно и седна на тоалетна чиния пред Областна управа - Варна, зевзекът беше осъден да заплати глоба от 250лв.
След обжалване пред по-висша инстанция, обаче така и не му се наложи да внесе левчетата си.

Като разпитал свидетели, съдът решил, че всъщност няма изцяло показана голота и възприемането на демонстративната протестна акция не е накърнила обществените морал и нрави. След подобна проява пред Народното събрание, софийски съд пък го оправда за същото деяние.

Двете независими едно от друго решения станаха причина Марков да вземе решение за трети, вече явно традиционен протест - този път пред МВР. Мнението на нестандартния протестиращ, че действията на прокуратурата са целенасочени и организирани  от министър Йовчев, пък е повод да реши да заведе дело. Сумата от една стотинка, за която ще претендира в съда, смятал да използва за да си направи медальон.

Организаторът на провокативни мероприятия е получил официално разрешение за поредното си мероприятие. Утре в 11 часа, той смята да изнесе серенада пред германското посолство в чест на Ангела Меркел. Канцлерът на Германия защити преди известно време правото на труд на българи и румънци в Обединена Европа.