Отцеубиец остава зад решетките

Крими

07-01-2014, 12:18

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

51-годишният безработен мъж е обвинен, че през лятото на миналата година в село Радево е убил баща си Димитър

Варненският апелативен съд потвърди най-тежката мярка за процесуална принуда "задържане под стража" за Недялко Неделчев, убил през лятото на 2013 година 79- годишния си баща Димитър в село Радево. Съдът посочи, че наказанието за него е лишаване от свобода за повече от 15 години.

И двамата били агресивни след употреба на алкохол, а Димитър системно пребивал от бой жена си, посягал и на децата си. Множество близки роднини и съседи били готови да свидетелстват за тормоза, който Димитър осъществявал над семейството си. Във фаталния 13 юни вече пийналият Недялко се намесил да защити майка си и ударил баща си с дървена сопа. Възрастният мъж починал часове по-късно.

Обвиняемият е осъждан 5 пъти за присвояване на чужда кола и един път затова, че е карал пиян. Същото направил и на 13 юни, когато шофирал до с.Радево след употреба на алкохол.

След като не намери нови обстоятелства, които да го мотивират за промяна на мярката за неотклонение на Недялко Неделчев, обвинен за убийството на 79-годишния си баща, Варненският апелативен съд потвърди законността на постоянния му арест. Това определение не подлежи на обжалване.