Дари телефон, помогни на дете до края на месеца

Животът

06-01-2014, 12:46

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Освободете се от ненужния си телефон като се включите в благотворителната кампания на КНСБ, фонд "Проф.д-р Ж. Христов" и СНЦ "Младежки форум 21 век"

Коледната благотворителна кампания  в подкрепа на деца, чиито родителите са загинали на работното място, организирана съвместно от КНСБ, Благотворителен фонд „Проф д-р Желязко Христов” и СНЦ „Младежки форум 21 век” ще продължи до края на янеари. Подпомагат се 50 деца с по 40 лв. на месец. За изплащане на месечните стипендии на деца в неравностойно положение са необходими по 2000 лв. на месец и по 20 000 лв. на година (за 10 месеца). Осигуряват се официални облекла на завършващите средно образование абитуриенти. Благотворителният фонд изплаща еднократни дарения на уязвими лица в тежко финансово положение, с минимални доходи, за лечение на тежки заболявания и други.

В България има около 12 млн. мобилни телефони, над 8 млн. от които не се използват. Всички те могат да подпомогнат на една благородна кауза и да донесат повече сигурност и усмивки на 50 български деца. Старите мобилни телефони и смартфони- независимо дали работят или не се предават в събирателни пунктове организирани от КНСБ. Дарените мобилни апарати ще бъдат остойностени от фирма-оценител, след което дружеството ще преведе финансовите средства по сметка на Благотворителен фонд "Проф.д-р Желязко Христов". За телефони, чиято стойност е 0 лв., фирмата-оценител ще добави 1 лв.,  подкрепяйки благотворителната акция.

Какви телефони могат да се даряват?
Ще бъдат приемани всякакви мобилни телефони и/или смартфони, независимо дали работят или не, дали са с или без батерии, надраскани, запазени или счупени.

Къде?
При желание от ваша страна за участие, можете да предадете ненужния си телефон в офисите на Регионалните и Общински съвети на КНСБ в цялата страна. За Варна адресът е: ул. "Хр. Самсаров" 3. 

Докога?
Кампанията ще продължи до края на месец януари 2014 г.