Бежанци в морето на Траката (+ видео)

Крими

04-01-2014, 12:12

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

13:00 ч: Сирийци на 30 и 23 години са двамата имигранти, извадени от морето на „Траката” край Варна.

Полумъртъв чужденец, по всяка вероятност сириец, е бил изкаран на брега, измръзнал до смърт.

Служители на „Гранична полиция” са били на място. Те са забелязали давещите се минути след 9 часа днес. Поискали съдействие от „Бърза помощ”, като казали на медиците да носят одеала за затопляне на бежанците.

Първият спасен е откаран във Военна болница във Варна. Той е на около 30 години. Рибарите от селището на Траката, първи го забелязали да лежи на камъните в началото на буната. Вторият, значително по-млад, както видя репортерът на Varnautre.bg, е бил на пясъка в залива, от където викал за помощ "Help!" и махал с ръце, разказаха граничните полицаи.

Спешните медици са получили сигнал от „Гранична полиция” 5 минути преди 10 часа днес, като на място са изпратени техни екипи.

Не е ясно дали имигрантите са скочили от кораб или плавателното им средство е потънало.

(+) 13:00 ч

Сирийци на 30 и 23 години са двамата имигранти, извадени от морето на „Траката” край Варна, съобщи БЛИЦ.

„При нас сигнал за първия бежанец бе подаден в 9,55 часа. Той е на 30 години и бе откаран от наш екип във Военна болница с общо охладено състояние. Сигнал за втория мъж, който е на 23 години, постъпи в 11,27 часа. Той също бе откаран в Клиниката по термична травма към Военна болница с общо охладено състояние”, заяви заместник-шефката на спешните медици във Варна д-р Антоанета Касабова.