Женски рожби на Нова година, Варна с шанс за бебе на 2014-та

Варна изпрати и посрещна Новата година с момиченца

Момиченце е първото бебе на Варна за 2014-та година. То е проплакало 3 минути след полунощ в болница "Св. Анна", съобщи Дарик Варна. Малката госпожица тежи 3.580 кг и се е появила на бял свят след нормално раждане. Лечебното заведение е изпратило старата година също с момиче, което се е родило в 8:35 часа на 31 декември. Последното бебе за миналата година е проплакало в Акушеро-гинекологичната болница във Варна. То също е момиченце и е родено в 18 часа в последния ден на 2013 г. В първите часове на Новата година в специализираната болница по акушерство и гинекология няма новородени.

Има поличба, според която, когато се раждат много момичета, е на благополучие и берекет.Първото бебе на Варна има шансове да се бори за приза "Бебе на годината" – инициатива, която се организира за 14-ти път. 

Както Varnautre.bg писа тази година в кампанията ще могат да участват само новородени, вписани в Електронния регистър на ражданията. Вписването трябва да е направено най-късно до 12 часа на 4 януари 2014 г. Очаква се в кампанията активно да се включат градоначалниците от страната чрез портала Kmeta.bg. Окончателните резултати от "Бебе на годината" 2014 ще бъдат оповестени на 5 януари 2014 г. Бебето победител ще бъде орисано на Бабинден от министъра на здравеопазването д-р Таня Андреева. Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)