Как да останете във форма по време на празниците?

Животът

28-12-2013, 11:59

Снимка:

Sxc.hu

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Пийте много вода, не прекалявайте с алкохола

За да не качите килограми покрай празниците, се нуждаете от ясно изградена стратегия, с която освен, че ще се насладите на хубавата храна, няма да преяждате и ще останете във форма. Това са няколко лесни стъпки, които даследвате, пише Az-jendtd.bg.

Пийте много вода

Във всяка диета се препоръчва 20 минути преди хранене да изпиете по една чаша вода. През празниците правете този трик. Водата запълва стомаха и няма калории. Препоръчително е и след хранене да изпиете чаша вода с лимон, за да улесните храносмилането.

Не пропускайте закуската

Тя е първото и най-важно хранене за деня. Нека закуската ви включва протеини и храни, богати на калий. Закуската е това хранене, което ще ви помогне да избегнете преяждането през останалата част от деня. Редица проучвания показват, че включването на протеини в сутрешното меню е ключово, когато искате да останете във форма. Те ви помагат да загубите повече калории и ви дават повече енергия.

Когато седнете на трапезата и имате салати, мезета и основни ястия с меса, започнете със салата от свежи зеленчуци. Хранете се бавно и не забравяйте да пиете течности, но по възможност вода, а не газирани напитки.

Ако сте канени на празнична вечеря не правете грешката да гладувате цял ден и след това да се нахвърлите върху храната. През деня хапвайте по малко и често. Плодовете, зеленчуците и бадемите са чудесна храна преди празничната вечеря.

Не спирайте да се движите

Посещавайте фитнес залата и през празничните дни. Ако нямате настроение за тренировките, които правите обикновено, достатъчно е да изразходвате няколко калории на ходещата пътека. Плуването също е добър вариант да се пораздвижите.

Ограничете консумацията на алкохол

Вероятно сте забелязали, че след парти вечер, в която сте употребили алкохол, на другия ден сте много гладни. Това е съвсем нормално, тъй като консумацията на алкохол подпомага отделянето на хормона грелин, отговорен за глада.

Какви храни да избягвате на сутринта след партито?

Избягвайте храни, които предизвикват задържане на вода като солени, кисели и тестени храни. Консумирайте повече плодове и зеленчуци.

Добавете лют червен пипер или люти чушки към ястията

Добавянето на пикантни подправки към храната помага за потискането на апетита и спомага за ускоряване на метаболизма.