Протестиращи искат да изчезне палатката пред Общината

Мисия Варна

26-12-2013, 15:04

Снимка:

Varnautre.bg/архив

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Сдружение "Чиста съвест" пуска утре заявление до кмета

Единствената оцеляла след протестите в началото на годината палатка пред общината да бъде премахната настояват от Сдружение “Чиста съвест”. Тя беше поставена встрани от входа на администрацията със заявление на същото сдружение след като палатковият лагер на протестиращите, на чието име беше кръстено сдружението, беше разтурен. Върху нея беше поставен надпис "Ревизия на Общината".

"...ние, членовете на Сдружение “Чиста съвест”, заявяваме желанието си бъде премахната палатката пред сградата на Общината. Тя беше поставена след заявление от името на нашето сдружение, подадено от Младен Живков, който не фигурира като член при нас. Никога не сме го упълномощавали да подава документи от наше име, както се е случило с уведомлението за палатката пред Община Варна, което Младен Живков неправомерно е подал, използвайки името на Сдружението. Върху документите, подавани от нас, има както подпис, така и печат, каквито липсват в заявлението за палатката. По същия неправомерен начин Младен Живков е именувал Палатков лагер "Чиста съвест". Настояваме палатката да бъде премахната най-вече поради неугледния й вид и лошите хигиенични условия в и около нея", е записано в заявлението до кмета Иван Портних и председателя на Общинския съвет Иван Луков. Текстът беше разпространен във Фейсбук, където от вчера тече акция на сдружението срещу Младен Живков, станал скандално известен около споровете гладува или не наистина той в палатковия лагер през февруари и март.
Мнозина варненци недоволстват не само срещу неигледната палатка, но и срещу граматада пред входа на общината. Тя беше издигната, за да напомня на управляващите за саможертвата на самозапалилия се Пламен Горанов. Преди 2 месеца кметът Иван Портних се разбра с фондация "Пламен Горанов", че грамадата ще остане докато бъде направен мемориал , докато на мястото ни не бъде издигнат мемориал.