ПСК Черно море отпразнува третото място с Коледно парти

Варненци с 26 златни, 30 сребърни и 29 бронзови медала през годината

Спортистите и треньорите от ПСК Черно море отпразнуваха третото място в комплексното класиране за купа България на БФПС за 2013 година. 100 деца и техните треньори с песни и танци на Коледно парти изпратиха една много успешна година както за клуба, така и за град Варна.

75 участника на зимния шампионат на 25 метров басейн и 72 на летния шампионат на 50 метров басейн със завоюваните през годината 26 златни, 30 сребърни и 29 бронзови медала, на 5 първи места, 2 втори места и 5 трети места в отборните класирания допринесоха в крайното комплексно класиране за купа „България” – ПСК Черно море Варна да спечели трето място с 2 028.33 т. след ЖПК Младост Пловдив и КВС НСА София.

Имената на медалистите Димитър Дечев, Александър Матев, Богослава Дянкова, Цетилина Кирязова, Бояна Кирчева, Десислава Цонева , Дилян Желязков и др. са сигурно доказателство, че най-стария варненски плувен клуб уверено защитава престижа на плуването в нашия град.
Треньорите на клуба Борислав Георгиев, Никола Петров, Васил Колесниченко, Калоян Георгиев и Доротея Славчева отново доказаха, че когато има колективен дух за победа и стремеж към професионално развитие, резултатите не закъсняват.

Гаранция за бъдещия напредък на клуба са и подобрените 5 национални рекорда от младия талант Дениел Нанков на международния турнир „Св.Никола” в гр.Ниш на 21 и 22.12.2013 г. в дисциплините 50, 100 и 200 м. свободен стил, 200 м. съчетано плуване и 50 м. бътерфлай за деца до 11 години.