Гонзо брои 800 лв. за капитанската лента на Левски

Спорт

21-12-2013, 08:45

Снимка:

Varnautre.bg / АРХИВ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Йовов пък извади 22 хил. за купата от последната шампионска титла на "сините" от 2009 г.

Георги Иванов - Гонзо си купи капитанската лента на Станислав Ангелов от мача с ЦСКА в четвъртък. Това не е шега, а самата истина. Легендата на “сините” взриви залата, след като брои сумата от 800 лв. в много оспорван търг. Както е известно, Фондацията "100 години Левски” организира благотворителна вечер в столичното заведение "Night Flight" - “Синята Коледа”. На нея присъстваха над 250 верни привърженици на различни възрасти плюс Тодор Батков, Иво Тонев, треньорското ръководство на “сините”, спортният директор Христо Йовов, футболистите на отбора, както и множество ветерани. Всеки един от гостите бе платил 200 лева куверт, които ще отидат във Фондацията, за да бъде построен нов тренировъчен терен за детско-юношеската школа.

След това дойде кулминация на вечерта. На сцената бе извадена купата от последната шампионска титла на тима от 2009 година. След близо 15-минутен и много оспорван търг накрая Йовов спечели наддаването с оферта от 22 000 лева.

Накуп за 3500 лева бяха продадени фланелки на Левски на Христо Йовов и Иванков от преди 7-8 години. В същото време екип на Гара Дебеле, с който той отбеляза два гола на Локомотив (Пловдив) в мач на “Лаута”, пък бе закупен за 600 лева.

Други 3500 лева бяха платени от фен за бутонките на Даниел Боримиров от историческия мач с Удинезе през 2006 година, пратил “сините” на четвъртфинал в УЕФА.

2100 лева бяха дадени и за фланелката на Елин Топузаков от дебюта на Левски в групите на Шампионската лига срещу Барселона на “Камп Ноу”. Фланелката на Владимир Гаджев, с която той вкара страхотен гол на Лил през 2010 година от над 30 метра в груповата фаза на Лига Европа, пък бе продадена за 2600 лева.

Никой обаче не искаше да плати за оригинална фланелка на Стивън Джерард с негов автограф на стойност 5000 лв.