Спартак е отбoр на годината във Варна

Джорджия Кадоглу взе приза за младо дарование, а спортист с увреждания отиде при Стела Енева

Хандбалният Спартак (Варна) е отбор №1 на 2013 г. в колективните спортове във Варна. Спартаклии спечелиха вота на варненските спортни журналисти. Възпитаниците на Пенко Златев спечелиха Купата на България при мъжете и ще представят родния хандбал на европейска сцена и напролет. Варненци се класираха за осминафиналите на турнира "Чалъндж Къп", където през февруари догодина ще се изправят срещу финландския Кокс. Юношите на клуба също не отстъпват по успехи и завоюваха шампионската титла и купата до 16 години.

"Изключително съм щастлив, че оценявате работата, която вършим", коментира председателят на клуба Росен Добрев.

За отбор №1 в индивидуални спортове пък стана СКТМ Комфорт, с треньор Антон Радушев. Варненският клуб е републиканския шампион по тенис на маса за жени.

Златната рибка на Варна Джорджия Кадоглу пък взе приза за младо дарование. Състезателката на Спортен клуб Астери и през тази година спечели доста медали от републиканските шампионати. Тя участва в Европейско първенство джуниор, на което се класира на полуфинал в дисциплината 200 метра бруст, както и на Световно първенство - джуниър, където завърши на 17-то място на 200 метра бруст.

За пореден път наградата за спортист с увреждания отиде при Стела Енева (лека атлетика). Тя спечели сребърен медал от световното първенство за хора с двигателни увреждания в Лион (Франция), подобри европейски рекорд в тласкането на гюлле за група F58 - 11,40 метра. На Мондиала в Холандия стана първа на диск - 36,78 метра и златна на гюлле - 10,85 метра.

Наградата спортист ветеран пък бе връчена на Кирил Николов (лека атлетика), а за най-добър спортен журналист бе определен Румен Генов от радио "Варна".