Разширяват базата на Общински детски комплекс

Животът

19-12-2013, 11:00

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Сия Папазова получи плакет от кмета за цялостен принос за развитието на културата на Варна и по случай нейната 70-годишнина

"В навечерието на Коледа стават чудеса, затова всички ние – деца, родители и възпитатели от Общинския детски комплекс, се надяваме да бъде сбъдната една наша мечта – да имаме нов дом, в който младите таланти на Варна да търсят реализация", с тези думи директорката на Общинския детски комплекс Монка Николова откри концерта-спектакъл "Чудесата на Рождество" в Драматичния театър. 

"Децата на Варна заслужават най-доброто, затова една от приоритетните ни задачи е да положим всички усилия за осигуряване на по-модерна база, в която малките таланти да имат условия за развитие", сподели кметът Иван Портних, който бе гост на тържеството. По-късно той връчи плакет на Сия Папазова – за цялостен принос за развитието на културата на Варна и по случай нейната 70-годишнина. Сия Папазова е учител в ОДК-Варна и ръководи Детско-юношеския театър "Златното ключе", наследен от друг голям педагог –нейната сестра Катя Папазова.
"Варна да стане културна и младежка столица на Европа, защото тук се раждат най-талантливите деца", каза тя, като благодари за наградата и пожела на кмета успешен мандат.
Призове бяха връчени и от името на Съюза на българските танцови и музикални дейци- "Златна лира" и "Сребърна лира". Първият получи Ганчо Ганчев, художествен ръководител и диригент на Варненската детско-юношеска опера при ОДК, художествен ръководител и диригент на Варненски камерен оркестър, на Смесена вокална група към ИУ – Варна, и артистичен секретар на Международния майски хоров конкурс "Проф. Георги Димитров". Наградата е по повод неговата 50-годишнина и 30 години творческа дейност.
Добринка Колева получи "Сребърна лира" за цялостна творческа дейност и по случай 65- годишнината си. От 20 години тя е художествен ръководител и диригент на Народния хор към Детски фолклорен ансамбъл "Българче" при ОДК.
Във втората част, гостите и зрителите в залата се насладиха на изпълненията на 300 деца и младежи от школите на ОДК.