ДКЦ I "Света Клементина" открива филиал във Вълчи дол

Животът

18-12-2013, 13:16

Снимка:

Impact Press Group/Архив

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Здравеопазването в селищната система досега се е осъществявало от осем семейни лекари в общинския център и няколко от по-големите села

В навечерието на светлите Коледни и Новогодишни празници ръководството на ДКЦ I "Света Клементина – Варна", направи дългоочакван подарък за жителите на град Вълчи дол. Варненското здравно заведение открива филиал в бившата поликлиника за обслужване на населението на една от най-отдалечените общини във Варненска област, съобщи управителят на варненското здравно заведение д-р Иван Иванов.
Тържественото откриване ще се състои в четвъртък – 19 декември, от 14 часа на вторият етаж в сградата на бившата поликлиниката на град Вълчи дол.
Здравеопазването в селищната система досега се е осъществявало от осем семейни лекари в общинския център и няколко от по-големите села. Новата придобивка е изключително важна, тъй като на място специалисти от здравното заведение два пъти седмично ще провеждат прегледи и консултации. Разкрити са десет кабинета, оборудвани с нужната апаратура и компютърна информационна система каквато има във варненското ДКЦ. Ще работи и клинична лаборатория за изследване на биологичен материал, регистратура и ЛКК – комисия,физиотерапия и специализирани кабинети обясни още д-р Иванов. Новият филиал е и израз на добрия мениджмънт на ДКЦ I "Света Клементина", което е заложило в своята програма широк спектър дейности, вързани с подобряване здравното обслужване на нуждаещите се пациенти не само във Варна, но и в цялата област.