Балерини изпращат 2013 г. с много успехи

Спорт

18-12-2013, 13:00

Снимка:

Личен АРХИВ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Един златен, четири сребърни и четири бронзови медала през годината спечелиха малките балерини от студио "Звездна Дъга"

Малките балерини от студио "Звездна Дъга", което навърши една година през септември, ще участват в Коледното тържество в Руското консулство, което ще се проведе утре. Това съобщи за Varnautre.bg ръководителкaта Елена Бубновская. Балетното студио е част от Сдружение "Звездна Дъга" - Варна, организатор и изпълнител на Международния Фестивал - конкурс "Звездна Дъга".

За своята едногодишна дейност възпитаниците на балетното студио са участвали в много културни мероприятия и фестивали. Завоювани са много награди и годишна стипендия.

При най-малките балерини - 4 до 7 г. завоюваха 3-то място - класически танц на "15 Национален конкурс за класически, съвременен, характерен танц и фрий-денс" през април в Бургас. На същото състезание 8 - 11-годишните пък завоюваха 2-ро място - класически танц, а Славея Господинова взе среброто с характерен танц.

С участието си на национален танцов конкурс "България Танцува 2013" през ноември в Димитровград пък младите балерини в три възрастови групи завоюваха един златен, два сребърни и три бронзови медала. Любопитното е, че Славея Господинова (на снимката) завоюва бронзов медал в характерни танци, като това и спечели и стипендия за даровити деца от МОН. Така тя е една от трите млади балерини в България, които получават по 135 лв. месечно, в рамките на една година.

На 22 декември младият колектив от балетно студио "Звездна Дъга" ще изпрати 2013 г. с коледно парти.