Гонзо си пожела нападател тип Инканго

"Нямал съм никога натиск от страна на медии и фенове", категоричен е треньорът на Черно море

Наставникът на Черно море Георги Иванов за пореден път споделя, че има остра нужда от офанзивни играчи.

На въпроса какъв тип нападател търси, типичен таран, или по-разиграващ футболист в атаката, фалшива деветка, тип Брус Инканго, който игра в Черно море миналата пролет, Гонзо отговори така:

„Знам какъв човек ми трябва точно. Имам го в главата си. В цял свят се търсят нападатели и е много трудно през зимата да намериш точния човек, защото тогава са малко свободните играчи. Да, нападател тип Инканго би ми свършил работа. Той игра много успешно при нас и дойде в един труден период, когато вече бяха започнали мачовете, а и не винаги се намират такива свободни играчи като него. Тогава уцелихме шестицата. Ако привличаме нападател, той трябва да е с по-добри показатели от тези, които имаме”.

Запитан за рецептата, която е в основата на силното представяне на „Морето”, Гонзо отвърна:

„Имаме сериозни момчета, които са професионалисти и се опитват да изпълняват, това, което изисквам от тях. Спазват дисциплина, помагат си на терена. Главната заслуга е на футболистите. Във всеки един мач подхождаха отговорно. Понякога нещата се получаваха, понякога не, но всеки един от тях е имал желание да се доказва и да покаже най-доброто от себе си”.

На въпроса какво би казал на критиците, които се съмняваха в неговите треньорски качества Георги Иванов отговори със следните думи:

„Нямал съм никога натиск от страна на медии и фенове. Над тези неща съм. Ако имам нещо да доказвам то това е на себе си, а не на някой друг. Не съм длъжен да давам обяснение на някого колко разбирам и какво мога да правя. Има хора, които го оценяват. Предпочитам да говоря с работата си. Понякога сигурно и аз бъркам, бъркам с избора на състав. Казвал съм го и на футболистите, че сме 20 човека, от които трябва да избера 11, които да започнат мача и трима, които да влязат в течение на мача. Може би не винаги изборът ми е правилен за футболистите, които започват, но това са мои решения. Преди да се изиграе мачът аз съм убеден, че решенията ми са правилни и държа на тях”, каза Гонзо пред Гонг.