Майките питат: Докога коли ще ни пречат да минаваме с колички по тротоарите

Мисия Варна

17-12-2013, 10:03

Снимка:

© Varnautre.bg/Архив

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

КАТ глобява по снимка и за паркиране

Паркираш на тротоара, "изпяват" те с имейл

Няма нужда да Ви обясняваме, че ако няма ресурс за закупуване на паяци, може да си вършите работата с далеч по-евтините и също толкова ефективни „скоби“, заявяват родителите

Отворено писмо с призив да се предприемат мерки относно изчистването на тротоарите на града от паркиралите по тях автомобили изпратиха варненски майки до общината, КАТ и до районните управления на полицията. Те настояват и да бъде обявен телефон, на който да могат да подават сигнали за неправилно паркиране, на който обаче “служителите да се отзовават в разумни срокове и без увъртания“. Отвореното писмо, в което подбробно се описва какво се е случвало, след позвъняване в Общинска полиция и районните управления, е подписано от 50 майки.

Ето и пълният текст на писмото:
Обръщаме се към Вас, крайно отчаяни, от безсилието ни да накараме да работят (чрез подаване на сигнали устно и писмено) Вашите служители и отвратени от незаинтересоваността им към проблемите на варненци и по – конкретно на варненските майки. Проблемите в града естествено са много. На майките също. С настоящото искаме да обърнем внимание на един –паркиралите по тротоарите автомобили.

Ако Ви се случи да звъннете на телефон 820 203-Общинска полиция, да сигнализирате за паркирал на тротоара автомобил, който пречи на пешеходците да вървят, от там любезно ще ви препратят към съответното районно управление с мотива „ММММ къде е това? Ааааа обадете се на еди-кое си районно – в тази улица паяк ако влезе, ще спре движението, докато вдига колата“. Обаждате се в районното управление на МВР – оттам следва „Ама вие защо звъните тука?! Това е работа на паяците. Звъннете там.“. Обяснявате, че вече от там са Ви препратили към районното. Следва „Е добре де. Ние какво да направим?! Да пишем акт?! Ама нямаме свободни хора за това. Какво е препречила тази кола- гараж ли?!“. Ако отговорите , че просто не можете да преминавате по тротоара с детската количка или че просто колата е в нарушение, от отсрещната страна на телефона ще Ви се подсмихнат и пожелаят приятен ден. ОПИТАЙТЕ, ГОСПОДА!!! Звъннете!!!

Също така Ви призоваваме да отмените дамите в къщи само веднъж и да излезете на разходка в централната (и не само) част на гр. Варна с деца, внуци,племенници, ако може с две деца – едно в бебешка количка и едно с тротонетка. Но за да стигнете до Морската градина Ви препоръчваме да минете освен по разбитите тротоари на бул. Владислав Варненчик, бул. Мария Луиза …. (изброяването тук е излишно, навсякъде са разбити, естествено не без любезното съдействие на паркиращите от години шърху тях автомобили),също така да се разходите по малките централни улици като Драган Цанков, Петър Енчев, Любен Каравелов, велоалеята по бул.Сливница, „Генералите“ …. (тук изброяването също е излишно и в никакъв случай изчерпателно!)! Сигурни сме, че разходката ще е изключително приятна, докато на всеки два метра Ви се налага да вдигате и сваляте детска количка от тротоара на улицата, където пък да се оглеждате за преминаващи автомобили и не забравяйте детето с тротонетката- и него трябва да наглеждате, докато кара по улицата между автомобилите! ПРИЯТНА РАЗХОДКА!!!

И без да навлизаме повече в конкретикатата на проблема, Ви ПРИЗОВАВАМЕ НАЙ-НАКРАЯ да предприемете мерки относно изчистването на тротоарите на град Варна от паркиралите по тях автомобили!!!

Няма нужда да изброяваме кои и колко законови и подзаконови нормативни актове са нарушени от водачите! Вие ги знаете!!!
Няма нужда да Ви обясняваме, че ако няма ресурс за закупуване на паяци, може да си вършите работата с далеч по-евтините и също толкова ефективни „скоби“. Или просто да пишете фишове. „Колчетата“ също вършат чудесна работа и е време да се използват освен за защита на гладиолите в градинките пред Морско училище и за защита на нашите деца!!! Ако някое дете/бебе в количка бъде блъснато на пътя, заобикаляйки поредния автомобил на тротоара?! А ако е Вашето дете?!

Няма нужда да Ви разказваме, че в останалите държави-членки на Европейски съюз тротоарите не изглеждат така! Вие знаете!!! И също така, ако бездействате, защото просто шофъорите нямали къде да паркират в централната част на Варна, то вярваме знаете, че последните няма къде да паркират навсякъде по света в големите градове, НО навсякъде борбата с автомобилния трафик в централните райони се води в посока ОГРАНИЧАВАНЕТО МУ (напр.с изграждане на синя зона), а не в посока осигуряване допълнителни паркоместа по тротоарите!!!

Не на последно място държим да публикувате телефон, на който можем да подаваме сигнали за паркирали по тротоарите автомобили, НА КОЙТО ОБАЧЕ СЛУЖИТЕЛИТЕ ДА СЕ ОТЗОВАВАТ В РАЗУМНИ СРОКОВЕ И БЕЗ УВЪРТАНИЯ!!!

ВАРНЕНСКИ МАЙКИ